På onsdag vendte vi snuten mot Swakopmund. Reiseleder Siri hadde et opplegg klart, men noen av planene falt i fisk, til Besse sin store lettelse kanskje? Vi skulle egentlig hoppe i fallskjerm, men pga en ulykke som hadde vært for noen uker siden, var alt av hopping stengt. Men vi klarte da å finne på masse moro lell, når vi ført kom frem. For som vanlig, ble det litt kluss og hit og dit, skyssen som skulle gå direkte endte opp med å bli to bytter før vi kom frem, men, men. Fremme i Swakop var det nesten som å komme til et katastrofeområde! Det hadde regnet tett hele dagen, og vannet ”fosset” i gatene, gjørme over alt! Silje og Kimba var furte over været, når skulle de bli brune? Vi brukte den første kvelden til å slappe av, bare en liten ufrivillig dine-and-dash, øl i baren og vi møtte Hotel Cæsars nyeste pikkolo (intern).

Dagen etter hadde vi booket delfin- og selcruise. Vi ble hentet der vi bodde rundt åtte, og dro til Walvis Bay, som ligger ca en halvtimes kjøring fra Swakopmund. Her så vi også tendenser til ”katastrofeområde”, og jeg tror det var Silje som sa vi ikke behøvde å dra ut på havet for å se delfiner, vi kunne bare kikke oss litt rundt i gatene. Ah, la meg ikke glemme været! Silje og Kimba var furt på morgenen, fordi de trodde det regnet, men regnet viste seg å være krana på badet som hadde begynt å funke i løpet av natten. Når jeg kunne vise dem at det var strålende sol ut, tok de tilbake all furtenhet, og var ladde for å kose seg!

Vi dro på cruise med Linda og gjengen, samt Stine, Hanne, Marita og Aina, Kimba var eneste hane i flokken, og det var flere gutter som missunte han det i løpet av dagene i Swakop. Ellers var det noen til på båten, men de kjente vi ikke, ble litt kjent med en som lånte solkrem, haha. Greia var at mens vi drev og tok på solkrem, lurte han ved siden av om han kunne få låne litt. Og det fikk han. Han tok av seg capsen, tok på seg solkrem i skallen, og satte på seg capsen igjen, lurt!

Etter vi hadde dratt ut fra havna, tok det ikke mange minuttene før det kom en sel oppi båten. Vi fikk beskjed om at han kunne være litt sur, og han likte ikke gutter. Noen av jentene dristet seg frempå for å stryke litt på selen, Kimba hadde lyst, men når Hr. Sel sendte diverse morderiske blikk, la han den tanken fra seg. Seler er jammen rare dyr! Visste dere at de høres ut som sauer? Crusiet var vellykket med nydelig sol, seler, delfiner, østersfarmer og smaking av øster og vi fikk til og med se en hval! Etter cruiset dro vi tilbake til Swakop,og fant igjen stranda.

Skeptisk?

Dagen etter skulle vi på sunset-ATV-kjøring, så den første delen av dagen ble brukt ved stranda. Her ble noen hummer og vi opplevde litt kanari, kjedelig var det ikke! Vannet var sinnsykt møkkete pga alt regnet som har vært den siste tiden, så det ble ikke så mye bading, men desto mer ”tæning”. Så var det klart for ATV-kjøring, som vi dro sammen med Linda og gjengen på. Mario Kart-feelingen kom tilbake, og alle tre storkoste seg uti ørkenen! Kimba kjørte manuell, og vi jentene skulle tidvis ønske vi gjorde det også. Det var mer krefter i den enn den automatiske, så jeg og Silje kom ikke alltid så høyt opp i sanddynene som vi ville, men vi hadde det artig lell!

ATV-kongen

I mangel på fallskjermhopping, fant vi en ny aktivitet for nest dag, go-kart! Vi har vel alle prøvd det i fornøyelsesparker som små, men det er noen år siden. Silje bestemte navn til oss, og etter et lite sikkerhets- og innføringskurs, var Mario (Siri), Luigi (Kimba) og Wario (Silje) klare for å kjøre. Om ATV føltes som Mario Kart, var vel go-kart akkurat som Mario Kart, minus bokser med skjell, lyn, sopp osv. Jeg og Silje er overbevist om at Kimba hadde en raskere bil enn oss, men føler oss fornøyde med at vi hadde en bedre nybegynnertid en jenter flest. Kimbas beste rundetid ble 41.43. Siljes var 44.07 og min beste tid var 44.27. Det var tider jeg satt der og ønsket meg noen skjell, slik at jeg kunne slenge de på Kimba, mens Silje satt og ønsket seg lyn, slik at hun kunne splætte oss andre.

Ellers i Swakop fikk vi handlet litt, og Silje og Kimba fikk kjent på innpåslitne markedsselgere. Vi dro på kino ene kvelden, hvor vi opplevde Afrikanske VIP-plasser i en kinosal, og popcorn fra papirpose. Og vi prøvde masse nytt på mafronten. Silje har fått et nytt favorittkjøtt, nemlig struts! Ellers har vi prøvd springbukk, oryx, østers, kingklip (fisk), hai og sikkert mer jeg ikke kommer på i farten.

Nå er vi i Windhoek, hvor vi har ligget én natt. Nå skal vi dra den tur til Katutura, så Silje og Kimba får se hvordan folk bor der, før vi tar en buss ned til Cape Town senere i dag, så dette var alt jeg rakk nå. Håper på å få oppdatert når vi kommer til Cape, men vet ikke hvordan det er med nett.

Idyll